www.sciencetech.gr
  Επιλεγμένος τομέας: sciencetech.gr      
enselect
select
   » Αρχική » Όργανα - Εξοπλισμός » ΕΥΕΞΙΑ » Καμπίνες Ατμού - Σάουνας »
Κατηγορίες
Νέα προϊόντα Περισσότερα
Καρδιοσυχνόμετρο POLAR πολυαθλημάτων Vantage V
Καρδιοσυχνόμετρο POLAR πολυαθλημάτων Vantage V
Αναζήτηση
 

Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση.


Σάουνα Υπέρυθρης - VITALITY

Σάουνα Υπέρυθρης VITALITY

 

 

Η λειτουργία της IR SAUNA βασίζεται στην υπέρυθρη θερμότητα η οποία παράγεται από συγκεκριμένες υπέρυθρες αντιστάσεις. Αυτή η θερμότητα εισέρχεται στο σώμα μας χωρίς την χρήση του αέρα που μας περιβάλει όπως συμβαίνει στις παραδοσιακές σάουνες. Αυτό προσδίδει πολλά πλεονεκτήματα όπως: ελάττωση του χρόνου προθέρμανσης, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας (15%) και σταθερή θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Λόγω της χαμηλής θερμοκρασία περιβάλλοντος η IR καμπίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ευρύτερα γκρουπ χρηστών (π.χ. ασθματικούς ή ηλικιωμένους). Επιπροσθέτως η υπέρυθρη θερμότητα διαπερνά σε βάθος το δέρμα (σε μερικά σημεία έως και 4 εκατοστά) ενεργοποιώντας έτσι το εσωτερικό δέρμα και τους ιστούς.

 

Τι συμβαίνει στο σώμα μας κατά την χρήση του VITALITY;

 

Η θέρμανση του σώματος το οδηγεί να αντιδράσει. Αρχικά μετακινεί «κρύο αίμα» από τα εσωτερικά όργανα στην επιδερμίδα ούτως ώστε να επιτρέψει στη θερμότητα να διαφύγει μέσω των τριχοειδών. Αυτό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Καθώς αυτή η «αντίδραση» δεν αρκεί για να διαφύγει η ζέστη, οι ιδρωτοποιοί αδένες παράγουν ιδρώτα ο οποίος προκαλεί ψύξη. Ταυτόχρονα μαζί με τον ιδρώτα θα απομακρυνθούν και όλες οι τοξίνες. Μετά από λίγο η ζέστη διαπερνά βαθύτερα στο σώμα θερμαίνοντας τους μύες που επίσης με την σειρά τους απορρίπτουν τις ανεπιθύμητες τοξίνες. Επομένως η χρήση του VITALITY ασκεί βαθιά καθαριστική δράση στο σώμα.

 

Όλη αυτή η δραστηριότητα αυξάνει σημαντικά την καρδιακή συχνότητα. Αυτή η αύξηση δεν πραγματοποιείται απότομα αλλά σταδιακά κατά την διάρκεια μίας συνεδρίας σάουνας 30 λεπτών. Μετά την σάουνα με ένα ντους (ζεστό ή χλιαρό) το σώμα ψύχεται ξανά και η καρδιακή συχνότητα ελαττώνεται. Η συνεδρία σάουνας στο VITALITY δεν έχει τις ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας που παρατηρούνται στην παραδοσιακή σάουνα και έτσι νιώθετε εντελώς χαλαροί και σε φόρμα όλη την ώρα.

 

Η σάουνα αυξάνει την ελαστικότητα του κολλαγόνου ιστού. Όταν οι ιστοί έχουν προθερμανθεί σε θερμοκρασία 450 C πριν την διάταση το σώμα διατηρεί μία επιμήκυνση μετά την διάταση σε ποσοστό 0.5-0.9% κάτι το οποίο δεν συμβαίνει όταν διατείνουμε σε κανονικές συνθήκες. Αυτό καθιστά τα διατατικά προγράμματα πιο αποτελεσματικά καθώς μπορούμε να παράγουμε 10-18% παραπάνω ικανότητα έκτασης στους τένοντες, συνδέσμους και περιτονίες. Αυτές οι ιδανικές συνθήκες διάτασης εξασφαλίζουν την πραγματοποίηση των διατάσεων με μεγαλύτερη ασφάλεια από ότι σε κανονικές συνθήκες.

Καθώς οι υπέρυθρες ακτίνες διαπερνούν το ανθρώπινο σώμα η IR (Infra-Red, Υπέρυθρη) SAUNA μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και φορώντας τα ρούχα μας, καθιστώντας την έτσι χρήσιμη σαν μέθοδο προθέρμανσης πριν την γύμνασή μας.

 

Αντιστάσεις

 

Επικρατεί πολύ σύγχυση στην αγορά της υπέρυθρης τεχνολογίας σχετικά με την «κατάλληλη» αντίσταση. Μία αντίσταση θεωρείται «κατάλληλη» όταν η παραγόμενη υπέρυθρη θερμότητα έχει μία συγκεκριμένη συχνότητα (σε Νανόμετρα) που μπορεί να διεισδύσει εύκολα στο ανθρώπινο σώμα. Το υπέρυθρο φάσμα μπορεί να διαχωριστεί σε τρεις συχνότητες: βραχέα, μέση και μακρά. Η έρευνα έχει δείξει πως τα καλύτερα αποτελέσματα διείσδυσης προκαλούνται από αντιστάσεις που λειτουργούν σε βραχέα και μέση συχνότητα. Αυτές ακριβώς τις αντιστάσεις χρησιμοποιούμε και στο VITALITY.

 

Οι αντιστάσεις που τοποθετούνται στο VITALITY κατασκευάζονται ειδικά για χρήση στην θερμαινόμενη καμπίνα. Τα ειδικά κεραμικά σε συνδυασμό με την παραγόμενη επιφανειακή θερμοκρασία αποδίδουν μία υπέρυθρη θερμότητα στην επιθυμητή συχνότητα.

 

Στο VITALITY χρησιμοποιούνται 5 αντιστάσεις. Δύο θερμαίνουν την πλάτη, μία την κάτω περιοχή και δύο είναι τοποθετημένες στην εμπρόσθια επιφάνεια σε γωνία 45 μοιρών για να θερμαίνουν το εμπρόσθιο μέρος του σώματος. Οι δύο αντιστάσεις στο εμπρόσθιο τμήμα είναι τοποθετημένες σε διαφορετικό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Ποια άτομα δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τις IR καμπίνες

 

Υπάρχουν κάποιες ιατρικές αντενδείξεις στην χρήση της IR SAUNA. Οποιοσδήποτε με ιατρικό πρόβλημα, που λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να συμβουλευτεί τον ιατρό του. Οποιοσδήποτε υποφέρει από καταστολή των επινεφριδίων, σκλήρυνση κατά πλάκας ή ερυθηματώδη λύκο, συμβουλεύεται να μην χρησιμοποιεί την IR SAUNA όπως επίσης και όποιος εγκυμονεί, υποφέρει από τραυματισμό νεότερο των 48 ωρών ή άλλο οίδημα ή μόλυνση (π.χ. οδοντική). Στις τελευταίες μάλιστα περιπτώσεις η διαστολή λόγω της ζέστης μπορεί να οδηγήσει σε ένταση του πόνου όπως σε περιπτώσεις χειρουργικών προσθετικών όπως βίδες, βέργες κτλ. Οι αιμοφιλικοί ή αυτοί που είναι επιρρεπείς σε αιμορραγία κατά την αγγειοδιαστολή πρέπει επίσης να αποφεύγουν την χρήση της IR SAUNA. Επίσης για τους ίδιους λόγους υπάρχει περίπτωση να αυξήσει την έμμηνο ρύση.  

 

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

Διαστάσεις: 1100 χιλ. πλάτος, 950 χιλ. βάθος, 1835 χιλ. ύψος

Βάρος: 100 κιλά

Παροχή ρεύματος: 1800 W, 220-240V 50/60 Hz

Χρονοδιακόπτης:0-60 λεπτά

Θερμοκρασία:20-800 C

Χρόνος επίτευξης θερμοκρασίας: 5-10 λεπτά

Ξύλο: Πευκόξυλο


Ειδοποιήσεις Περισσότερα
ΕιδοποιήσειςΣας ενδιαφέρει το Σάουνα Υπέρυθρης - VITALITY;

Προσθέστε το στη Wishlist σας και θα ενημερώνεστε άμεσα σε μελλοντικές προσφορές από το δίκτυο των καταστημάτων μας.

Δείτε τη Wishlist σας εδώ

Σάουνα Υπέρυθρης - VITALITY
Επιλέξτε για μεγέθυνση
science