www.sciencetech.gr
  Επιλεγμένος τομέας: sciencetech.gr      
enselect
select
   » Αρχική » Όργανα - Εξοπλισμός » ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ » Αγωγιμόμετρα » Αγωγιμόμετρα AKERN »
Κατηγορίες
Νέα προϊόντα Περισσότερα
Καρδιοσυχνόμετρο POLAR πολυαθλημάτων Vantage V HR
Καρδιοσυχνόμετρο POLAR πολυαθλημάτων Vantage V HR
Αναζήτηση
 

Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση.


Αγωγιμόμετρο AKERN NUTRILAB 2014

Φορητό σύστημα πολύ-λειτουργικής οθόνης αφής που πραγματοποιεί διατροφική ανάλυση (διαγνωστικές τεχνικές ελεγμένες σε εγκυρότητα για σαρκοπενία, διατροφικούς δείκτες σε σχέση με το ύψος) και μέτρηση κατάστασης ενυδάτωσης (ποσοστό ενυδάτωσης του ιστού) είτε στην κλινική είτε στο σπίτι του ασθενούς. Διαθέτει εσωτερική μνήμη, μπαταρία λιθίου, οθόνη αφής και νέο λογισμικό για διαχείριση αναλύσεων μέσω υπολογιστή (NUTRILAB Bodygram PLUS).

 

Το NUTRILAB συνδυάζει την ακρίβεια με την φορητότητα σε μια μη-επεμβατική και ιδιαίτερα οικονομική συσκευή.

Το NUTRILAB αποτελεί μια συσκευή τεχνολογίας vector impedance που εντοπίζει διαφοροποιήσεις στα υγρά μικρότερες των 500cc.

Χάρις στις κλινικές έρευνες των τελευταίων 20 ετών στην ανάλυση διανύσματος, το NUTRILAB στέκεται στην κορυφή της τεχνολογίας BIVA που σε συνδυασμό με τους πρωτοποριακούς αλγόριθμους αποκλείει παρερμηνεία των αποτελεσμάτων στο κλασικό γράφημα RXc.

 

Hydragram®: Ενυδάτωση με μια ματιά

To σύστημα Hydragram® αποτελεί την εξελιγμένη εφαρμογή του bioimpedance vector analysis (BIVA) στην κλινική πρακτική. Με μια απλή και κατανοητή με μια ματιά γραφική αναπαράσταση των πληροφοριών ενυδάτωσης, ο αλγόριθμος αναγνωρίζει το ποσοστό υγρού της άλιπης μάζας (ενυδάτωση ιστού). Αυτό γίνεται με μια έγχρωμή και αριθμημένη κλίμακα που η ικανότητά της για πρόβλεψη δεν επηρεάζεται από το βάρος, την ηλικία και τα μοντέλα τμημάτων του ασθενούς.

 

Εντοπίζονται άμεσα οι μέσες φυσιολογικές τιμές που εμφανίζονται σε μορφή ποσοστού (από 72.7 έως 74.3%). Οποιεσδήποτε αποκλίσεις προς την απόλυτη ενυδάτωση αντιστοιχούν σε τιμές μεταξύ 74.4% και 81%, ενώ αποκλίσεις προς αφυδάτωση έχουν τιμές μεταξύ 72.6% και 70%, σύμφωνα με τις καμπύλες που εμφανίζονται χρησιμοποιώντας την εξίσωση των Moore et al.

 

Ο τύπος αυτός αξιολόγησης χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο με ασθενείς για την υποστήριξη συγκεκριμένων βιο-δεικτών όπως BNP, Pro BNP ή GAL3 και χαίρει της υποστήριξης των Ευρωπαϊκών ιατρικών συνδέσμων σε μονάδες εντατικής θεραπείας, την καρδιολογία, την νεφρολογία, την αθλητιατρική και τη διατροφή.

 

Το Nutrilab αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του υδρο-ηλεκτρολυτικού και πρωτεϊνικού μεταβολισμού των ασθενών σε τεχνητή διατροφή είτε στο νοσοκομείο είτε στο σπίτι. Η ικανότητά του να πραγματοποιεί τις πιο διαδεδομένες τεχνικές ελέγχου σε συνδυασμό με την ανάλυση BIA επιτρέπει στον επαγγελματία να είναι πιο αποδοτικός και να εξοικονομεί χρόνο.

 

*MNA – Mini Nutritional Assessment

 

*MUST – Malnutrition Universal Screening Tool

 

*NRS 2002 - Nutritional Risk Screening (ESPEN guidelines for nutrition evaluation)

 

Οι νέοι τύποι για τον υπολογισμό του ASMM (Appendicular Skeletal Muscle Mass) στους ηλικιωμένους έχουν υψηλή συσχέτιση με το Dexa (R2 = 0.92 Sergi, 2014).

 

Επίσης η δυνατότητα προσδιορισμού εκτός του ακριβούς επιπέδου υποσιτισμού και των διατροφικών δυσκολιών είναι πολύτιμη από θεραπευτικής άποψης. Η διατροφική κατάσταση μπορεί να αξιολογηθεί από τον θεράποντα ιατρό ή τον διαιτολόγο είτε άμεσα είτε με βοήθεια από νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Nutrigram® - Η κλίμακα διατροφικής αξιολόγησης πρωτεΐνης/ενέργειας

 

Η διατροφική κατάσταση μπορεί τώρα να αξιολογηθεί χρησιμοποιώντας μια κλίμακα που είναι ανεξάρτητη από το σωματικό βάρος και τα μοντέλα σωματικής σύστασης. Ο υπολογισμός Creatinine απέκκρισης κρεατινίνης (Ucr/24h) πραγματοποιείται αναλύοντας την ποσότητα της μάζας του κυτταρικού σώματος που μετράει η συσκευή.

Το αποτέλεσμα προσαρμόζονται σε σχέση με το ύψος του ασθενούς και κατηγοριοποιούνται με την τεχνική vector impedance technique σε τέσσερις κλίμακες. Τα έγχρωμα γραφικά επιτρέπουν απλή και άμεση αναγνώριση των αλλαγών στα επίπεδα ενέργειας και/ή χαμηλής λήψης πρωτεϊνών.

Εξειδικευμένος δείκτης κρεατινίνης/ ύψους που βασίζεται στη μάζα του κυτταρικού σώματος.

Η κρεατινίνη αποτελεί ένα έμμεσο παράγωγο των μυϊκών κυττάρων και το κύριο συστατικό της μάζας του κυτταρικού σώματος. Η ποσότητα κρεατινίνης που αποβάλλεται σε 24ωρη βάση είναι σταθερή και συνήθως ανεπηρέαστη από άλλους παράγοντες. Η ποσότητα που παράγεται επομένως, συσχετίζεται άμεσα με την ποσότητα της μάζας του κυτταρικού σώματος του ασθενούς.

 

Το νέο λογισμικό Bodygram PLUS (full version) για το NUTRILAB έχει τις ακόλουθες δυνατότητες:

 

- Χρήση δυναμικών μοντέλων ενυδάτωση ιστού. Νέοι αλγόριθμοι υπολογισμού FFM και FM που λαμβάνουν υπόψη αλλαγές στην ενυδάτωση του ιστού κάτι που αυξάνει την ακρίβεια στην πρόβλεψη των τμημάτων.

 

- Καθοδηγούμενη ερμηνεία: Η Akern ανέπτυξε και εφάρμοσε πρόσφατα αλγόριθμους προ-ερμηνείας αποτελεσμάτων. Αυτοί βασίζονται σε πολυ-μεταβλητική ανάλυση ικανή να βοηθά και να κατευθύνει τον χρήστη στην αξιολόγηση της σωματικής σύστασης του ασθενούς.

 

- Φόρμα σαρκοπενίας.

 

- Γρήγορη μεταφορά δεδομένων του NUTRILAB σε υπολογιστή μέσω USB.

 

- Κατανοητές αναφορές.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά NUTRILAB:

- Βάρος: 1kg

- Διαστάσεις: 22,8 x 20,2 x 8 εκ.

- Εσωτερική μνήμη: 256kb internal flash memory,8 MB external flash

- Μπαταρία λιθίου

- Έγχρωμη οθόνη αφής 4.7 ιντσών

- Πιστοποίηση 93/42/ EEC MD Class IIa CE 0051

 

Επιλογές μετρήσεων:

 

- Ανάλυση BIA με τρισυστατικό μοντέλο που πραγματοποιεί  τις ακόλουθες μετρήσεις:

- HYDRA TBW ECW - ICW- FFM FM BCM ASMM - SMI με αναφορά στο ύψος ή βάρος

- PAL (Physical Activity Level)με ένδειξη BMR και TEE σε kjoule και Kcal

- Ανάλυση BIVA - Hydragram® -Nutrigram®

- Διατροφικό αποτέλεσμα MNA(Mini Nutritional Assessment)

- MUST (Malnutrition Universal ScreeningTool)

-NRS 2002 (Nutritional Risk Screening)

- Δείκτες: BCMI, FFMI, IMF, με γραφική απεικόνιση ποσοστών FFMI και IMF

- Γρήγορος έλεγχος: Τιμών RZ, Xc και Z σε Ohm και PhA σε μοίρες.

- Διατίθεται μαζί με το λογισμικό Bodygram PLUS NUTRILAB: Συμβατό με Win 8, νέα εργαλεία διαχείρισης, νέες παράμετροι σωματικής σύστασης και συγχρονισμός δεδομένων.

 

Βιβλιογραφία

 

Basics & Milestones BIA

Biavector/BIVA

Nutrition

Cardiology

Nephrology & Dialysis

Geriatrics

Sport

Oncology&


Ειδοποιήσεις Περισσότερα
ΕιδοποιήσειςΣας ενδιαφέρει το Αγωγιμόμετρο AKERN NUTRILAB 2014;

Προσθέστε το στη Wishlist σας και θα ενημερώνεστε άμεσα σε μελλοντικές προσφορές από το δίκτυο των καταστημάτων μας.

Δείτε τη Wishlist σας εδώ

Αγωγιμόμετρο AKERN NUTRILAB 2014
Επιλέξτε για μεγέθυνση
Αγωγιμόμετρο AKERN NUTRILAB 2014
Επιλέξτε για μεγέθυνση
Αγωγιμόμετρο AKERN NUTRILAB 2014
Επιλέξτε για μεγέθυνση
Αγωγιμόμετρο AKERN NUTRILAB 2014
Επιλέξτε για μεγέθυνση
Αγωγιμόμετρο AKERN NUTRILAB 2014
Επιλέξτε για μεγέθυνση
science